De 5 lekkerste koffierecepten | Simpele en heerlijke recepten voor elke koffieliefhebber
Ben jij ook zo’n koffieliefhebber die altijd op zoek is naar nieuwe smaken? Ontdek onze vijf onweerstaanbare koffierecepten die je eenvoudig thuis kunt maken! Van romige cappuccino tot verfrissende ijskoffie en blondie haver latte — deze recepten brengen de koffiebarervaring naar jouw keuken. Zet je koffiezetapparaat aan, pak je melkopschuimer en ontdek je nieuwe favoriete koffierecepten!
Zomerse ijskoffieWat heb je nodig?
- 1 grote kop koffie
- Een half zakje vanillesuiker
- 7 ijsblokjes
- 100- 150 ml volle melk
Hoe maak je het?
Stap 1. Doe de ijsblokjes in een longdrinkglas
Stap 2. Zet een grote kop koffie
Stap 3. Roer de vanillesuiker door de koffie
Stap 4. Giet je koffie over de ijsblokjes en roer de melk erdoor
Stap 5. Laat heel even afkoelen en genieten maar!
Cappuccino
Wat heb je nodig?
- 1 espresso
- 100 ml volle melk
- 50 ml luchtig melkschuim
Hoe maak je het?
Stap 1. Zet een shot espresso met je espressomachine
Stap 2. Verwarm de melk tot ongeveer 60-65°C in een pan of magnetron en schuim met de Minismus melkopschuimer
Stap 3. Voeg de melk toe aan de espresso
Stap 4. Schep het schuim boven op de cappuccino
Espresso martini
Wat heb je nodig?
- 1 espresso
- 25 ml wodka
- 25 ml koffielikeur
- 2 ijsblokjes (LINKEN NAAR PRODUCT)
Hoe maak je het?
Stap 1. Zet de espresso en laat 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2. Meng de espresso met de wodka, koffielikeur en ijsblokjes in een blender of keukenmachine en maal voor 5 seconde.
Stap 3. Schenk in een martiniglas en laat 5 minuten staan tot het schuimlaagje iets is opgetrokken.
Carrot cake iced latte
Wat heb je nodig?
- 1 espresso
- 5 ijsblokjes
- 125 ml wortelsap
- ½ eetlepel vanille extract
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 300 ml volle melk
Hoe maak je het?
Stap 1. Voeg de ijsblokjes toe aan een longdrink glas
Stap 2. Schenk het wortelsap in de glazen en meng met het vanille extract
Stap 3. Voeg vervolgens de espresso, kaneel en nootmuskaat toe
Stap 4. Doe 300 ml volle melk in een pannetje om te verhitten tot 60-65 graden
Stap 5. Schuim de melk op met een melkopschuimer van Minismus
Stap 6. Voeg de opgeschuimde melk toe aan de glazen
Wat heb je nodig?
- 200 ml alpro barista haver
- 35 g witte chocolade
- Vers gezette espresso
- Pure chocolade, geraspt
Stap 1. Schuim de haverdrink op met een melkopschuimer van Minismus
Stap 2. Breek de witte chocolade in een hittebestendig glas of koffiebeker
Stap 3. Voeg de espresso toe en een beetje van de opgeschuimde haverdrink. Roer tot het goed gemengd is.
Stap 4. Voeg vervolgens de rest van de opgeschuimde haverdrink toe en bestrooi met chocoladerasp